Tracon

Ohjelma

Aikataulu


AMV, Sali A, 16:00-17:00, ja Sali B, 18:00-19:00
AMV-näytöksessä esitetään Objektiivisen Raadin keräämä valikoima maailman AMV-harrastajien kärkinimien sekä vähemmän tunnettujen tekijöiden videoita. Näytös uusitaan myöhemmin salissa B.

Anime roolipeleissä - roolipeli animessa, Sali A, 17:00-19:00
Millaisia ovat roolipelit animessa? Entä Japanilaiset roolipelit? Miten lisään animevaikutteita omaan roolipeliini? Mitkä ovat animen perushahmot? Tule ja tutustu. Puhujana Janne Kemppi.

Arkkikiven demopöytä, Arkkikiven myyntipöytä, 11:00-19:00
Demonurkkauksessa luvassa maistiaisia suosituista indie-peleistä, kuten Vuoren velhosta, Menneisyyden varjoista, Piruista miehiksi ja Kätyrin osasta. Pyynnöstä muitakin pelejä. Demot ovat 15 minuutin mittaisia tehoiskuja, pidempiä sessioita pelataan jos ehditään. Jäähdyttelynä vapaata keskustelua roolipelaamisen syvällisemmistä puolista.

Bofferitaistelua, Piha, 14:00-14:30 ja 16:00-16:30
Oletko halunnut koskaan kokeilla miltä tuntuu taistella noilla hassun näköisillä hopeapatongeilla? Nyt siihen on Traconissa mahdollisuus. Pihalle tulee alue, johon tuomme aseita paikalle, jossa halukkaat pääsevät kokeilemaan miltä tuntuu taistella tuolla ilmastointiteippi-ihmeellä. Jos kiinnostus todella herää niin vetäjiltä löytyy tietoa mistä voi löytää muita bofferinsa löytäneitä ihmisiä ympäri Suomea. Kaikki kokeilemaan! Bofferitaistelua vetää Niklas Hirvelä / Sampo Immonen.

Bofferityöpaja, Luokka 4, 12:00-18:00
Bofferityöpajassa pääsee ohjatusti rakentamaan itsellensä tikarin, joka tehdään tarkoituksella sen malliseksi, että sen tehtyään osaa tehdä myös pidemmän miekan. Nähtävillä on myös erilaisia aseita ja vetäjiltä on lupa kysyä myös vinkkejä sellaisten rakentamiseen. Työpajalta löytyy kaikki tarvittava - mukaan tarvitsee ottaa vain kiinnostusta. Ensimmäinen työpaja alkaa kello 12, toinen työpaja mikäli materiaaleja riittää kello 16.30. Ei ennakkoilmoittautumista! Työpajaa hoitaa Sampo Immonen.

Confrontation-turnaus, Luokka 8, 12:00-16:30, ilm. Infoon -12:00
Confrontation-miniatyyripeliturnaus. 400AP armeijoilla, 4 pelikierrosta. Halukkaille myös näytöspelejä päivän mittaan. Kotisivut turnaukselle http://www.kangasala24h.fi/conf/ Pääjärjestäjänä Juho Urkko.

Cosplay Finland -miitti, Luokka 5, 16:30-17:30
Cosplay Finlandin jäsenistölleen järjestämä tapaaminen.

Cosplay Finland Tour -aivoriihi, Luokka 5, 17:30-18:30
Cosplay Finland Tourin ensimmäinen vuosi on ollut tapahtumarikas. Miten Tour jatkaa elämäänsä ensi vuodella ja eteenpäin? Tule mukaan aivoriiheen ja osallistu suunnitteluun, ideointiin sekä toteutukseen CF Tourin tulevaisuudesta.

Cosplay-kilpailu, Salit A ja B, 13:00-16:00
Cosplay-pukukilpailussa ja -parikilpailussa on yleisöllä mahdollisuus valita cosplay-puvuista suosikkinsa vuoden viimeisessä Cosplay Finland Tour -osakilpailussa. Kilpailujen väliajalla Hämeen keskiaikaseura esittelee harrastustaan.
Järjestäjät: Cosplay Finland ja Säätöyhteisö B2 ry
Juontajat: Kyuu Eturautti, Mikko Lintula, Liisa Paakkanen ja Reetta Savaloja
Ohjelmasponsorit: Anime-lehti, Egmont Kustannus, Poetia ja Sony PSP

Dungeons & Dragons Miniatyre -turnaus, Luokka 10, 11:00-15:00
500 pisteen epic-turnaus. Palkintoina promo figuureja ja epic-kortteja. Turnauksen kesto on noin 3-4 tuntia.

Figumaalaustyöpaja, Luokka 9, 11:00-19:00
Maalauksen opetusta. Figumaalaustyöpajassa voit maalata figuja ja pyytä neuvoja sekä vinkkejä vetäjiltä ja muilta maalareilta. Päävastuussa Vilho "Fey" Väisänen, apuna Janne Forsell ja Janne "Gilead" Räsänen. Paikalla on myös pikamaalauskilpailu, jossa miniatyyri maalataan paikan päällä järjestäjän ennakkoon esille asettamista valmiiksi pohjamaalatuista miniatyyreistä. Aikaa on tasan 30 minuuttia maalata miniatyyri valmiiksi. Tarvikkeet järjestäjien/GW:n puolesta, figun saa arvostelun jälkeen viedä mukanaan, parhaat palkitaan. Ilmoittautuminen maalauskilpailuun on paikan päällä, ei osallistumismaksua. Mahdollisesti useampia eriä, koska käytännön maksimi on noin 10 osallistujaa per erä.

Full Metal Alchemist TCG-turnaus, Luokka 1, 14:00-18:00, ilm. Infoon -14:00
Viisasten kiven etsiskelyä Full Metal Alchemist -sarjan maisemissa. Kyseessä on siis suositun animesarjan poikima korttipeli. Turnaukseen osallistujilta vaaditaan oma pakka mukaan, mutta itse peliin on katsojienkin mahdollista tulla tutustumaan turnauksen aikana.

Hahmolähtöiset pelinsuunnittelun menetelmät, Sali D, 15:00-16:00
Petri Lankoski puhuu roolipelien suunnittelusta lähtökohtana pelien hahmot. Esityksessä otetaan pelisuunnittelun perustaksi ihmisten motiivien ja ihmisten välisten suhteiden ymmärtäminen sekä tarkastellaan miten lähtökohtaa voidaan hyödyntää larppien ja pöytäpelien suunnittelussa.

Heimot-tieteisroolipeli ja space noir, Sali C, 14:30-15:30
Heimot on eeppinen tieteisroolipeli, jossa tiede, teknologia ja mystiikka kohtaavat synkässä tulevaisuuden maailmassa. Pelin sankarit ovat klaanittomia, kartettuja ja pelättyjä hylkiöitä joiden kohtalo kätkee avaimet ihmiskunnan tulevaisuuteen. Heimot-roolipelin kirjoittaja, Miska Fredman, johdattaa kuulijat Heimojen maailmaan sekä space noir-genreen. Space noir on tyylilaji, joka yhdistelee perinteisen synkkäsävyisen "mustan elokuvan" ja toiminnallisen avaruusooperan teemoja ja tyylivelvoitteita.

Indie-näkymiä 2007, Sali C, 17:30-18:30
Lyhyt luento roolipelaamisen indie-liikkeen perusteista, viimeaikaisista kuulumisista ja odotettavissa olevista liikkeistä. Tarkempi sisältö kuulijoiden perustietojen mukaan, joko samaa materiaalia kuin Roolipelaaja #2:ssa, tai sitten siitä eteenpäin syvällisemmin.

Keskiaikatansseja, Aula, 12:00 ja 14:00, ja Luokka 6, 15:00-17:00
Hämeen Keskiaikaseuran tanssijat esittävät tyylikkäitä renessanssin ajan hovitansseja Englannin, Italian ja Ranskan hoveista aulassa. Esitysten jälkeen kello 15-17 luokassa 6 myös yleisöllä on tilaisuus kokeilla muutamia tällaisia yksinkertaisia tansseja.

Kissankorvatyöpaja, Luokka 5, 12:00-16:00
Tervetuloa kissankorvatyöpajaan askartelemaan itsellesi pörröiset lisäkorvat. Et tarvitse mukaasi muuta kuin aimo annoksen söpöilymieltä!

Lait, laserit ja larpit, Sali E, 13:30-14:30
Larppaaminen ja Suomen laki
Miten lait pitäisi ottaa huomioon larppia järjestettäessä? Kenen vastuulla ovat pelaajien aiheuttamat vahingot? Nämä ja muita hyöydyllisiä neuvoja siihen kuinka järjestät larpin ilman sinivuokkojen väliintuloa. Puhujana Siina Raskulla.
Erikoistehosteet larpeissa
Miten luoda valoja, ääniä, räjähdyksiä sekä muita näyttäviä efektejä larpeissa? Lyhyt katsaus siihen miten larppiin voi tuoda tukuittain tunnelmaa. Puhujana Joonas Selin.

Lintukuriireista laajakaistaan, Sali E, 15:00-16:00
Tietoyhteiskunnan ongelma - miten pelaajalle sisäistetään parissa tunnissa kymmenien vuosien tietoisuus? Miten turnipsipellolla elämänsä viettäneen seikkailijanalun elämä on kyberkapakan teineihin verrattuna helpompaa? Pitääkö tällaisista asioista edes välittää? Raskaasti henkilökohtainen ja kevyesti yhteiskuntatieteellinen, keskusteluhakuinen katselmus informaation ongelmaan roolipelimaailmoissa. Puhujana Ossi Mäkinen.

LotR miniatyyripeli demo, Luokka 8, 16:30-19:00
Game Workshopin Lord of the Rings miniatyyripelin esittelyä.

Luolaholvausliitto, Ryhmätila I, 13:00-17:00, ilm. Infoon -13:00
Testaa uroutesi kun Kauhun Luolaholvi pistää ryhmähengen koetukselle! Heitä ominaisuudet, valitse hahmoluokka ja käy sisään. Huippusuorituksesta luvassa upeat palkinnot! Jäjestäjinä Nestori Lehtonen ja Janne Lautamäki.

Manganjulkaisu, Sali F, 17:00-18:00

Masamune Shirowin kummat maailmat, Sali B, 11:30-12:30
Kuvankauniita tyttöjä ja suuria pyssyjä, pinup kuvia ja taidetta. Miksi minä en pidä Masamune Shirowista ja kuitenkin rakastan hänen töitään. Fani etsimässä helmiä sioilta.

Millennium Duck, lähtö Infosta, 13:00-16:00
"Eräässä kaukaisessa galaksissa, Imperiumin etäisimmässä nurkassa rähjäinen rahtialus Millennium Duck hoitaa matkustajaliikennettä kahden planeetan välillä. Matkustajat ovat sangen omituisia, miehistöstä puhumattakaan ja matkan aikana saattaa toisinaan tapahtua kummallisia asioita."
Peli on runsaasti scifikliseitä sisältävä ja parodinen LARP 10 pelaajalle. Pelin ikäraja on 16 vuotta, ja se on ilmainen Traconiin osallistuville. Kotisivut ja ilmoittautuminen löytyvät osoitteesta: http://www.uta.fi/~sofia.lod/MD/mirp.html HUOM! Ilmoittautumisaika päättyy ke 25.10. klo 18. Hahmot jaetaan ja lähetetään samana iltana. Jos et mahdu peliin tai et ehtinyt ilmoittautua, kannattaa kysyä paikan päällä on peruutuspaikkoja tai lyhythahmoja. Ilmoittautumislomakkeita löytyy info-tiskiltä.

Miten tehdä roolipeli -paneeli, Sali A, 11:00-12:30
Mitä tapahtuu kun Ville Vuorela (Burger Games), Eero Tuovinen (Arkkikivi), Miska Fredman (Heimot) ja Jan-Erik Ehrström (Parabellum) asettuvat saman pöydän ääreen keskustelemaan roolipelin tekemisestä? Mitä kaikkea tämä sisältää? Mitä ja kenen oikein pitäisi tehdä saadakseen julkaistuksi oman roolipelinsä? Tule, koe ja kysele niin tiedät. Paneelin puheenjohtajana toimii Anni Nupponen.

Mitä ovat anime, roolipelit ja larp?, Sali D, 11:00-12:00

Mtg Standard Champs, Zipin takaosa, 10:30-19:00
Turnauksessa pelataan pelaajamäärästä riippuva määrä kierroksia Standard-pakoilla, ja näiden kierrosten jälkeen kahdeksan parhaan kesken single-elimination playoff. Turnauksessa sallitut sarjat ovat Ravnica, Guildpact, Dissension, Coldsnap, Time Spiral ja 9th edition. Vanhemmillakin yksilöillä saa pelata kunhan ne esiintyvät myös jossakin näistä sarjoista. Pelaajalla tulee olla mukanaan A4-kokoinen lista pakan ja sideboardin sisällöstä. Pakan minimikoko on 60 ja sideboardin 15. Turnaukseen osallistuminen on ilmaista, ja palkintoina on mm. promokortteja.

Parabellum, Sali D, 12:30-13:30
Jan-Erik Ehrström kertoo Parabellum-roolipelistä ja Vidoq-maailmasta pelinsuunnittelun projektina ja käy läpi mielekkään sisällöntuottamisen haasteita ja mahdollisuuksia.

Parapara-esitelmä, Sali D, 16:30-17:30
Paraparaa on ympäri conia. Mikä se on? Mistä se tuli, ja mitä ihmettä se täällä tekee? Tämä esitelmä voi ehkä vastata näihin kysymyksiin, tai ehkä ei. Varmaa kuitenkin on, että puhumme paraparasta, mitä se on, mistä se on tullut, miten sitä harrastetaan ja miten paljon glitteriä saa laittaa ganguron naamaan yhdellä kertaa. Esitelmän pitää FinnPARAnoids. http://www.parapara.fi/

Parapara-esitys, Aula, 13:00-13:30 ja 15:30-16:00

Parapara-oppitunti, Luokka 6, 17:30-19:00
Parapara-oppitunti is back! Tervetuloa oppitunnille tutustumaan käytännössä siihen, miten paraparaa harrastetaan, ja miten hauska on huitoa käsillään dorkasti samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Perinteen mukaisesti emme aio tälläkään kertaa paljastaa opetusbiisejä ennen kuin vasta itse oppitunnilla.

Piirustuskilpailu, Info, 10:00-16:00
Traconissa järjestetään tänäkin vuonna piirustuskilpailu. Kilpailuun tarkoittuja leimattuja papereita voi hakea infosta koko kilpailun ajan. Tyyli, tekniikka ja aihe ovat vapaita. Kilpailijoiden toivotaan ottavan omat välineet mukaan.

Roolipelitutkimus, Sali D, 13:30-14:30
Satu Heliö ja Petri Lankoski esittelevät roolipelien tutkimuksen historiaa ja mitä alueella tapahtuu.

Rottinkitaistelu, Sali F, 16:00-16:30, ja Piha, 15:00-15:30 ja 17:00-17:30
SCA-fighting, eli rottinkitaistelu, on moderni kamppailulaji, joka hakee henkensä keskiajan Euroopan taisteluista. Laji keskittyy aseelliseen kamppailuun, sekä kaksintaistelun että joukkotaistelun muodossa.

Shounen ai -paneeli, Sali D, 17:30-18:30
Shounen ai, eli poikarakkaus animessa ja mangassa. Kaikki kiinnostuneet tervetulleita paikalle aiheeseen tutustumaan.

Stalker, Sali C, 16:00-17:00
Roolipelikirjailija Ville "Burger" Vuorela on tunnettu mm. Praedor-roolipelistään. Muutamat viime vuodet hän on työstänyt tieteisroolipeliä Stalker, joka perustuu Arkadi ja Boris Strugatskin maailmankuuluun romaaniin ja elokuvakäsikirjoitukseen. Mutta miten maailmankuulu scifi-teos kääntyy roolipeliksi? Miten kirjailijan ja roolipelikirjailijan näkemykset sopivat yhteen? Burger kertoo ja vastailee kysymyksiin.

Star Wreck - vuotta myöhemmin, Sali B, 16:00-18:00
Star Wreck: In the Pirkinning julkaistiin hieman yli vuosi sitten, sen jälkeen Tuotantoyhtiö Energia on pysynyt kiireisenä. Vuoden satoa on Star Wreck -roolipelin lisäksi suunnitelmat Rautataivaasta ja Korpinpesä -palvelusta. Ohjelmassa luvassa juttua Roolipelin tekemisestä, sekä Energian visioita elokuvan, internetin ja yhteisöllisyyden tulevaisuudesta. Tiedossa on myös kurkistus Universal Picturesin jouluksi julkaiseman Star Wreck: In the Pirkinning - Imperial Editionin uusiin tehosteisiin.

Taidekuja, Luokat 2 ja 3, 11:00-19:00
Katso lisää Taidekujasta.

Tarinapuu-ideointi-työpaja, Sali F, 12:30-16:00
Haluatko kirjoittaa tarinan, mutta et keksi hyvää ideaa? Onko sinulla ideoita, joita et osaa yhdistää? Tarinapuu-työpajassa luodaan tarinoille runko tai lähtökohta muutaman avainsanan pohjalta. Sopii erityisesti roolipelaajille ja kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Teeskennellyt tuliaseet, Sali E, 16:30-17:30
Tuliasepropit luovat mahdollisuuksia ja tuovat vaatimuksia. Katsaus tuliaseiden proppaamiseen elopelejä varten, nykyisten vaihtoehtojen toteutettavuutta, taloudellisuutta ja tekniikkaa pohtien. Miten varustetaan James Bond, Flash Gordon, Lara Croft, nykyaikaiset swat-joukot tai jopa mausteplaneetan aavikkosoturit? Ja mihin niitä tuliaseita edes tarvitaan? Puhujana Ossi Mäkinen.

Tekken: Dark Resurrection -turnaus, Luokka 11, 11:00-19:00
Anime-lehti ja Sony PSP ylpeänä esittävät: Tekken Dark Resurrection -turnauksen! Turnaus pelataan Sony PSP -käsikonsoleilla. Turnaukseen rekisteröityminen tapahtuu paikan päällä kello 11:00-12:00. Turnaukseen osallistuminen on ilmaista ja palkintoina on upeita Sony PSP -tuotteita. Lisätietoja turnauksesta löytyy sivustolta http://www.animelehti.fi/tracon sekä paikan päältä. Tervetuloa kisaamaan Tekkenin parissa ja tutustumaan peliin!

Uhka, Luokka 7, 11:00-19:00
UHKA on ryhmätason lautapeli, joka laittaa pelaajat keskelle lajienvälistä selviytymistaistelua! Taktinen äly ja selviytymistaito joutuvat kovalle koetukselle avaruusjääkärien tunkeutuessa klaustrofobisiin sokkeloihin, joissa turvana ovat vain johtajan jämäkät käskyt, tukiaseen raaka tulivoima ja avaruusjääkärien peräänantamattomuus. Tilaa on vain yhdelle lajille - tule mukaan varmistamaan, että se on omasi! Pelautamme kahden ja useamman pelaajan pelejä, ja kaikki vapaaehtoiset ovat tervetulleita siten kuin tilaa riittää. Pikakoulutus ja tulikaste paikan päällä!

Warhammer Fantasy Battle siege demo, Luokka 9, 11:00-19:00
WHFB siege demo. Vanhan maailman synkillä laitamailla vuosia kestänyt kaupungin piiritys etenee vääjäämättä kohti lopullista ratkaisuaan. Viivyttely saa vihdoin riittää. On suoran toiminnan aika. Yllättävien yhteensattumien kautta juuri Tracon-päivänä piirittäjät päättävät aloittaa täysrynnäkön kaikilla rintamilla. Sisään on päästävä, eikä kieroimpiakaan keinoja kaihdeta. Tule katsomaan, kestääkö muuri ja puolustajien tahto hyökkäyksen voiman tai pelipöytä lyijyn painon. Nähtävänä figuuriluokassa koko päivän!

Windsorin miekkailukoulu, Sali E, 12:30-13:30
Tampereen historiallisen miekkailun seuran kahden päätyylisuunnan esittely.


Oikeus muutoksiin pidätetään.