Tracon

Ohjelma - Taidekuja

Taidekuja on alue, jossa piirtäjät sekä muut taiteilijat voivat myydä töitänsä, joko originaaleina tai printteinä. Jokainen taiteilija saa oman pöytänsä, jossa voivat esitellä töitään ja saavat itse vapaasti hinnoitella teoksensa. Taidekuja on avoinna koko päivän, mutta siellä ei ole pakko oleskella koko aikaa vaan voi itse päättää millon haluaa tulla myymään ja millon ei.

Kaikentasoiset taiteilijat jotka haluavat myydä töitään ovat tervetulleita! Kysymyksiä voi esittää lähettämällä postia osoitteeseen taidekuja.

Ilmoittautuminen

Luethan käytännön asiat läpi ennen ilmoittautumista!

Tilojen rajallisuuden takia vain 10 nopeinta henkilöä/ryhmää pääsee mukaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos et jostakin syystä pääse paikalle, joudut silti maksamaan osallistumismaksun. Osallistumismaksu on 5 euroa ja se kattaa yhden pöydän vuokran.

Taiteilijat, jotka haluavat osallistua taidemyyntiin voivat ilmoittautua käyttämällä tältä sivulta löytyvää ilmoittautumislomaketta. Tarvittavat tiedot ovat oma nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä mahdollinen WWW-sivu.

Oman pienen taideryhmän saa myös ilmoittaa, jolloin useammat henkilöt voivat myydä tavaroitaan samassa pöytätilassa sekä jakaa osallistumismaksun keskenään. Tässä tapauksessa ennakkoilmoittautumisessa haluamme ryhmän vastuuhenkilön tiedot, ja lomakkeen "Kommentteja/kysymyksiä" -osioon osallistuvien henkilöiden lukumäärän, heidän mahdolliset WWW-sivunsa, sekä ryhmän nimen. Vastuuhenkilö pitää huolen siitä että ilmoittautuminen maksetaan ja että hänen kauttaan voi ottaa yhteyttä muihin ryhmän jäseniin tarvittaessa. Jos ryhmässä on neljä tai useampi henkilöä, on mahdollista varata kaksi pöytää käyttöön. Tällöin osallistumismaksu on kaksinkertainen.

Tarkempia tietoja paikalletulemisesta sekä ohjelman kellonajasta ilmoitetaan myöhemmin sähköpostitse.

Muutamia käytännön asioita

Muiden tekemiä töitä ei saa missään nimessä myydä ilman kirjallista lupaa taiteilijalta itseltään, jos kyseinen henkilö ei esimerkiksi jostakin syystä pääse paikalle mutta haluaa silti osallistua. Taidevarkaita emme katso lempeästi. Jos yrität myydä toisen taiteilijan työtä omanasi ilman lupaa, sinut heitetään heti ulos Taidekujasta.

Fanartin myyminen on sallittu tiettyjen rajojen sisällä. Hahmojen täytyy olla selvästi taiteilijan omalla tyylillä piirrettyjä, eivätkä taustat tai asennot saa olla suoria kopioita jo olemassaolevista lisensoidun sarjan kuvista. Jokainen taiteilija on vastuussa omasta työstään, ja pitää huolen siitä että kuva on tarpeeksi erilainen jotta siitä ei tule ongelmia. Toivoisimme silti että osallistujat myisivät mahdollisimman vähän fanitöitä ja keskittyisivät enemmän originaaleihin teoksiin, jotta ei tulisi ongelmia lisenssien omistavien yhtiöiden kanssa.

Aikuisille suunnattujen sekä yaoi-, yuri- ja hentaipiirrustusten myynti on sallittua, kunhan selvästi laittaa ne erilleen muista töistään. Kuvat eivät saa olla esillä kaikkien nähtävinä, vaan mahdollisesti kansiossa tai jossakin muussa peittävässä kuoressa josta niitä voi katsoa pyynnöstä. Alle 15-vuotiaat eivät saa myydä tai ostaa aikuisille suunnattua materiaalia. Jokainen myyjä on itse vastuussa kuvansa sisällöstä ja määrittelee mikä on sopivaa myyntiin ja mikä ei.

Toivoisimme että myynnissä olevat printit ovat mahdollisimman hyvälaatuisia. Tämä tarkoittaa sitä, että normaali kopiopaperi ei välttämättä ole niille paras mahdollinen vaihtoehto . sen sijaan kannattaa käyttää esimerkiksi valokuvapaperia omassa tulostimessa. Jos oma tulostin ei ole tarpeeksi hyvä, printtejä saa myös tilattua painotuoteyrityksiltä tai tehtyä esimerkiksi koulun tulostimella.

Piirtäjät ovat itse vastuussa omista teoksistaan. He hankkivat omat printtinsä, tuovat teoksensa itse paikalle ja pitävät niistä huolta koko myynnin ajan. He myös siivoavat jälkensä ja pitävät huolta omasta nurkastaan.

Vinkkejä

Paikanpäällä saa piirtää tilauksesta kuvia halukkaille ostajille, joten kannattaa varata kynät ja paperia mukaan.

Printtien ja alkuperäisten piirrustusten lisäksi muitakin asioita saa myydä. T-paitoja, kansioita, kortteja, itsetehtyjä animeaiheisia koruja, jne, joissa on sinun omaa, alkuperäistä taidetta ovat tervetulleita. Fanarttia emme kuitenkaan salli näissä tuotteissa. Jos et ole varma kelpaako työsi myytäväksi, lähetä sähköpostia ja kysy.

Hyvä tapa laittaa töitään esille käyttämättä hirveästi pöytätilaa on ostaa kansio, jonne laittaa työnsä esille A4-kokoisina printteinä muovitaskuissa. Toinen vaihtoehto on tulostaa pieniä kortinkokoisia versioita töistään joita laittaa esille pöydälle, ja joista kiinnostuneet henkilöt voivat valita mieleisensä isompana versiona. Originaalit työt on hyvä pitää suojassa muovitaskussa tai muussa kansiossa, jotta ne eivät mene rikki tai sotkeennu kun niitä käsitellään.

Muista ottaa mukaan vaihtorahaa, jotta voit tarvittaessa antaa rahaa takaisin.

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen on suljettu.